Administrator
    Joi, 28 mai 2015, la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau (ISU) a avut loc receptia a doua autofreze multifunctionale de zapada si a unui vehicul cu senile/roti de tip UTV. Achizitia utilajelor este parte din proiectul ”Îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta în conditii de iarna”. Acesta este cel de-al patrulea proiect, implementat începând cu anul 2009, la nivelul a 6 judete din Moldova, prin intermediul EURONEST. Proiectul se prezinta ca o continuare a altor trei anterioare, cu ajutorul carora, judetul Bacau a beneficiat de 23 de utilaje specifice de interventie, în valoare de 26 de milioane de Euro. Contributia Consiliului Judetean Bacau a fost de 80 000 de Euro.
    Prezent la conferinta de presa care a însotit evenimentul, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau a subliniat ca ”aceste echipamente vin în completarea resursei umane din cadrul ISU Bacau. Proiectul este un câstig important pentru judetele Moldovei în conditiile în care am reusit ca, prin echipamentele achizitionate sa îmbunatatim semnificativ activitatea ISU. Utilajele receptionate nu sunt putin lucru, principalele localitati beneficiare din judet fiind Bacau, Moinesti, Comanesti si Podu Turcului, adica localitatile cele mai expuse intemperiilor iernii. În egala masura as dori sa felicit echipa proiectului regional EURONEST, ca si echipa de implementare a proiectului din cadrul Consiliului Judetean Bacau si sa remarc faptul ca datorita eforturilor de echipa, Regiunea Nord-Est are cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene în cadrul Programului Operational Regional (POR) 2007-2013”.
    La rândul sau, Dorian Pocovnicu, prefectul judetului remarca ”din punct de vedere administrativ atentia pe care Consiliul Judetean Bacau a avut-o pentru locuitorii judetului. Felicit Consiliul Judetean pentru parteneriat si implicare”.
Putem afirma ca am mai facut un pas important spre realizarea visului care odinioara parea irealizabil si anume acela ca toata tehnica de interventie a Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Maior Constantin Ene” al judetului Bacau sa fie de ultima generatie. Însa prin proiectele derulate în judetul Bacau, prin eforturile depuse, tot ceea ce consideram în trecut irealizabil a devenit posibil. S-au creat, în acest fel, premisele necesare pentru îmbunatatirea capacitatii de interventie în situatii de urgenta si în conditii de iarna, conform standardelor Uniunii Europene, gradul de siguranta al populatiei din judetul Bacau crescând semnificativ”, a subliniat colonel Ioan Mihalache, comandatul ISU Bacau.
Proiectul a beneficiat de un buget de 20.913.120,80 lei din care asistenta financiara nerambursabila a fost de 20.429.237,58 lei.

Close Search Window