Administrator
     Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviul Ionel Pravat a participat marti, 13 februarie 2018, la festivitatea ce a marcat aniversarea a jumatate de veac de la înfiintarea Centrului Militar Judetean Bacau.
     În cuvântul sau, colonelul Petrica Marinel Voicu, comandantul Centrului Militar Judetean Bacau, a prezentat istoricul, misiunile si rolul centrului militar în cadrul Sistemului National de Aparare si în relatia cu comunitatea locala, traditiile militare ale judetului Bacau.
     Presedintele Asociatiei Nationale Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala ”col. Corneliu Chiries” Bacau, a facut o incursiune în istoria Centrului Militar Bacau si a unitatilor militare care au activat în judetul Bacau.
     Pe parcursul existentei sale, CMJ Bacau, a constituit în permanenta interfata dintre societatea civila si Ministerul Apararii Nationale, având rolul de a asigura pe timp de pace repartizarea resurselor umane si materiale în plan judetean, selectia si încorporarea recrutilor, evidenta rezervistilor, selectia psihologica a tinerilor în vederea angajarii ca militari profesionisti si pentru formarea cadrelor militare în rezerva, acordarea ajutorului de deces cuvenit cadrelor militare în rezerva sau familiilor acestora, acordarea drepturilor legale pentru rezervistii cu domiciliul pe raza judetului Bacau, gestionarea arhivelor cu datele de evidenta militara a rezervistilor.
     Printre atributiile ce revin Centrului Militar Judetean Bacau se numara si consilierea si reconversia profesionala a cadrelor militare în rezerva, activitate foarte importanta, dat fiind numarul mare de militari trecuti în rezerva înainte de vârsta de pensionare. O data cu renuntarea la serviciul militar obligatoriu (începând cu data de 01.01.2007), Biroul Informare Recrutare a intrat în componenta CMJ Bacau, având ca misiuni prioritare promovarea carierei militare si recrutarea tinerilor pentru a urma cursurile institutiilor militare de învatamânt liceal, postliceal si universitar precum si recrutarea candidatilor pentru profesia de soldat si gradat profesionist.
     La rândul sau, vicepresedintele Silviu Pravat a elogiat activitatea cadrelor care au adus uniforma de militar la acest prag deosebit, cadrele active ca si cele în rezerva sau retragere. ”Este o reala mândrie sa poti purta pe umeri istoria militarilor care, prin daruire si experienta au reusit sa puna în valoare sistemul de mobilizare, corelând încorporarea recrutilor cu nevoile de completare a marilor unitati si unitatilor pentru îndeplinirea misiunii specifice si realizarea idealurilor nationale de unitate, suveranitate si independenta. Va doresc mult succes în activitatea dumneavoastra si vreau sa reiterez sprijinul pe care Consiliul Judetean îl acorda Centrului Militar Judetean Bacau ori de câte ori situatia o impune”.
     La acest eveniment au participat prefectul judetului, Maricica Luminita Cosa, viceprimarul municipiului Bacau, Constantin Scripat, reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor publice locale, sefi si comandanti ai institutiilor cu atributii din cadrul Sistemului National de Aparare din tara, cadre militare în rezerva si în retragere.

Close Search Window