Administrator

sigle-proiect-nediscriminare1
COMUNICAT DE PRESĂ

IPP și partenerii săi anunță lansarea proiectului Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor romi la servicii de sănătate - o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie.

Conform Raportului Național privind Incluziunea Romilor în Servicii de Dezvoltare Timpurie a copilului*, rata mortalității infantile în rândul copiilor romi din România este de 4 ori mai mare decât media națională, în jur de 50% dintre aceștia nefiind vaccinați niciodată.

Acestei provocări încearcă să îi răspundă proiectul Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor romi la servicii de sănătate – o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie, proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială în valoare de 525.480 lei inițiat anul acesta de Institutul pentru Politici Publice (IPP) și partenerii săi – Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, SASTIPEN – Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate, Consiliul Județean Giurgiu și Consiliul Județean Bacău.

Printr-un model de abordare integrată, care va genera un Raport complex privind starea actuală a excluziunii/discriminării copiilor romi în accesarea serviciilor de sănătate (bazat pe o documentare extinsă calitativă și cantitativă la nivelul comunităților selectate - Bolintin Vale și Vărăști din județul Giurgiu, respectiv Corbasca și Valea Seacă din Bacău), o campanie de conștientizare cu privire la riscurile nevaccinării copiilor, respectiv crearea unor unor rețele multidisciplinare de specialiști la nivelul fiecărui județ implicat, proiectul creează capacitate locală sustenabilă ce va putea, în viitor, răspunde mai bine nevoilor acute de acces la servicii de sănătate identificate cu prilejul intervențiilor la nivel de comunitate.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Adrian Moraru, Coordonator proiect, tel: 021 212 3126, mobil 0724 237 299 și e-mail: adrian@ipp.ro.

* http://medlive.hotnews.ro/wp-content/uploads/2010/12/Raportul-Na%C5%A3ional-IRSDTC-pentru-
Rom%C3%A2nia_rezumat.pdf

 

Fișiere atașate


Close Search Window