Administrator


 

 

Luni, 27 august 2018, Consiliul Judetean Bacau a semnat contractul cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru finantarea actiunilor privind reducerea  riscului seismic al constructiilor cu destinatia de locuinte multietajate. Conform contractului, Consiliul Judetean Bacau va primi suma necesara pentru proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare a cladirilor aflate în clasa I de risc seismic din municipiul Bacau.
La aceasta ora, în municipiul Bacau au fost identificate, prin expertiza tehnica seismica, 5 blocuri de locuinte multietajate cu risc ridicat de prabusire la cutremurul de proiectare, toate fiind cladiri cu regim de înaltime subsol, parter si 4 etaje, finalizate în anii 1960, 1961. O parte dintre acestea sunt blocuri cu parter flexibil, având destinatie de spatii comerciale.
Suprafata totala construita desfasurata a lucrarilor de consolidare seismica este de 27.293 de mp, reprezentând 317 apartamente si spatii comerciale.
Pâna în acest moment, documentatiile tehnice de proiectare specifica întocmite, însumeaza 461.340 de lei (D.A.L.I. si P.Th.). Conform prevederilor legale, toti proprietarii platesc contravaloarea lucrarilor de constructii, cu precizarea ca, pentru proprietarii de locuinte, platile se pot esalona pe o perioada de 20 de ani în timp ce, pentru proprietarii de spatii comerciale, platile vor fi efectuate în contul Primariei, fondurile acumulate sustinând viitoarele actiuni de reducere a riscului seismic a localitatii.
Constructiile care vor suporta lucrari de reabilitare sunt blocul nr. 4, nr. 7, nr. 9, 10 si 12 situate în Calea Marasesti.
Valoarea lucrarilor de consolidare estimate prin D.A.L.I. se ridica la suma totala de 43.579.568 lei fara TVA, pentru cele 5 blocuri de locuinte.

Close Search Window