Administrator

    Astazi, 24 mai 2018, Onestiul a fost gazda unor momente de profunda înaltare spirituala, prilejuite de manifestarile aflate sub egida Centenarului.
    Cu începere de la ora 10.00, pe platoul din fata Monumentului eroilor ”Regina Maria” a fost prezentat onorul oficialitatilor civile si militare, moment urmat de ceremonialul religios si oficierea slujbei de TEDEUM, sustinuta de un sobor de 40 de preoti. A rostit cuvântarea solemna Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, dupa care a urmat depunerea de coroane si jerbe de flori.
    Ceremonialul militar, cuprinzând defilarea si parada de tehnica militara ca si sfintirea Monumentului eroilor din B-dul Oituz, nr. 1 au întregit seria activitatilor dedicate Centenarului.
    La evenimente au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasovean si primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, însotiti de ªeful de Stat Major al Brigazii 61 Vânatori de Munte „General Vigil Badulescu”, colonel Costel Pomana. Alaturi de acestia s-au aflat si reprezentanti ai Asociatiei Veteranilor de Razboi, Asociatiei Cultul Eroilor, Consiliului Local, membri ai partidelor politice si institutiilor.
    „Sunt onorat sa ma aflu astazi, alaturi de dumneavoastra la un eveniment de suflet în care celebram memoria înaintasilor nostri prin a caror jertfa, neamul nostru s-a întregit. Doresc sa felicit  administratia locala pentru implicarea de care a dat dovada în pregatirea manifestarilor si, în egala masura, sa va transmit întregul meu respect pentru rezultatele eforturilor dumneavoastra”, a transmis presedintele Sorin Brasoveanu celor prezenti.

Close Search Window