AdministratorDespre actiunea „𝑵𝒊𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒏𝒖 𝒆 𝒔𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓” initiata pe 23 martie 2020 de Consiliul Judetean Bacau, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului,  în care au fost implicate 26 de ONG-uri (dintre care 4 acreditate pentru servicii de îngrijire la domiciliu) si 10 parohii din judetul Bacau, am mai scris pâna acum.

Este un proiect care arata  ca ÎMPREUNA, autoritati, societate civila, voluntari, tineri, agenti economici  am REUSIT sa raspundem nevoilor persoanelor vârstnice aflate în situatii de risc în contextul actualei pandemii de Coronavirus.

Cifrele vorbesc de la sine!
Pâna acum, echipele de voluntari au intervenit în 60 de comunitati, din care 58 sunt din judetul Bacau: Agas,  Bacau, Balcani, Blagesti,  Bogdanesti, Buhoci, Buhusi, Brusturoasa,  Cleja, Comanesti, Corbasca, Cotofanesti, Damienesti, Darmanesti, Dealu Morii, Dofteana, Filipesti, Gaiceana, Gârleni, Glavanesti, Gura Vaii, Hemeiusi, Helegiu, Horgesti, Huruiesti, Itesti, Izvorul Berheciului, Letea Veche, Luizi Calugara, Margineni, Motoseni, Nicolae Balcescu, Oituz, Onesti, Parava, Parincea, Pâncesti, Placinteni, Podu Turcului, Racaciuni, Roznov, Sarata, Sascut, Strugari, Saucesti, Sarata, Saucesti, Schineni, Secuieni, Stanisesti, Tamasi, Târgu Ocna, Târgu Trotu, Traian, Urechesti, Valea Seaca, Vultureni, Zapodia, si în Viisani (Iasi) si Bucuresti - solicitari de informatii si consiliere.

3.145 de persoane vârstnice au primit servicii de îngrijire si asistenta medical la domiciliu, produse alimentare, masa calda, sprijin, informare si consiliere telefonica din partea echipelor de voluntari oferind sprijin, îngrijiri si consiliere pentru acestia.

Zilnic, 232 persoane vârstnice au primit asistenta medicala, sprijin pentru recuperare prin intermediul specialistilor din cadrul  Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau, Asociatiei Sf. Voievod Stefan Cel Mare Hârja, Asociatiei Lumina, Crucea Rosie etc. si 490 de persoane au primit zilnic îngrijiri la domiciliu.

2.334 persoane au primit informatiile solicitate si 59 persoane au beneficiat de consiliere telefonica.

Din donatiile facute de societati comerciale si persoane fizice, voluntarii proiectului au oferit ajutor constând în alimente  de baza pentru 1.720 persoane vârstnice si masa calda pentru 207 persoane aflate în situatii de risc.

Pentru a fi evitate deplasarile acestora, voluntarii  au realizat cumparaturile curente  pentru 249 persoane vârstnice si achizitionarea medicamentelor si a retetelor medicale pentru alti 51.

Continuam ÎMPREUNA
!
Tel verde: 0722-568.237,  0724-581.696


 
Close Search Window