Administrator

    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat marti, 15 mai 2018, la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau, la decernarea titlului Doctor Honoris Causa, profesorului Florin Georgescu. Ministru de finante în doua rânduri, viceprim-ministru, membru al Parlamentului României si vicepresedinte, apoi presedinte al Comisiei buget, finante, banci a Camerei Deputatilor în doua legislaturi (1996–2004) si prim-viceguvernator al B.N.R., parcursul profesional al domnului Florin Georgescu este cu adevarat impresionant. În egala masura, tinuta academica si contributiile domniei sale la stiinta economica din spatiul românesc au devenit repere pentru generatii întregi de studenti si doctoranzi. Analizele economice, în special cele ale perioadei de tranzitie au generat, nu de putine ori, directiile de urmat în realizarea strategiilor economice românesti sau au fundamentat politici economice.
    Alaturarea unui nume cu o asemenea anvergura si notorietate colectivului stiintific al universitatii bacauane reprezinta un eveniment de prim rang care aduce plusvaloare judetului nostru.
    ”În calitate de presedinte al Consiliului Judetean Bacau salut parteneriatul, relatia de cooperare si prietenie dintre cele doua universitati si colaborarea cu societatea de investitii financiare SIF Moldova, Banca Nationala si cu mediul de afaceri din Bacau care va conduce, cu siguranta, la cresterea calitatii învatamântului economic bacauan prin dezvoltarea de proiecte de educatie financiara, initierea si implementare de proiecte si programe comune. Toate acestea vor avea consecinte pe termen mediu si lung cu impact în stoparea migratiei tinerilor catre alte centre universitare sau alti poli de dezvoltare economica în cautarea unui loc de munca mai bine platit, si, implicit în dezvoltarea în ansamblu a comunitatii locale. Personal, îmi doresc ca judetul Bacau sa devina un hub de formare si educatie în domeniul financiar-bancar si al pietei de capital din Regiunea Nord-Est”, a declarat presedintele Sorin Brasoveanu în discursul rostit la eveniment.
    Alaturi de comunitatea stiintifica bacauana, la decernarea titlului s-au aflat reprezentanti ai Academiei de Studii Economice Bucuresti, ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, ai Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative si ai mediului de afaceri bacauan.


Close Search Window