Administrator


 

 

Sâmbata, 23 noiembrie, a fost lansat portalul bacau.bike, proiect finantat si sustinut de Consiliul Judetean Bacau. La conferinta de promovare a proiectului au participat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, europarlamentarul Dragos Benea, Adrian Raspopa, multiplu campion de raliuri dar si Bogdan Duca, ciclist profesionist, câstigator al multor competitii, printre care si Cupa Nationala de Maraton la mountainbike.

Astazi anuntam crearea unui portal interactiv bacau.bike, destinat iubitorilor ciclismului. Sunt trasee prestabilite, pe drumuri cu trafic redus”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului judetean Bacau.

Dragos Benea, deputat în Parlamentul European, pasionat de ciclism, a explicat ca traseele includ deja 360 de kilometri în stare foarte buna, iar în cursul anului viitor vor fi reabilitati si modernizati de Consiliul Judetean Bacau înca aproximativ 140.

Silviu Botez, director în cadrul Consiliului Judetean, a facut o prezentare a portalului, care se va dezvolta în timp. Portalul bacau.bike prezinta o serie de trasee de ciclism predefinite, din zona de est a judetului. Designul site-ului se adapteaza pe orice tip de device (telefon, tableta, laptop sau desktop) si face ca portalul sa poata fi accesat de oricine, din orice locatie, în orice moment. Pagina portalului bacau.bike cuprinde:  prezentarea tuturor traseelor disponibile, în functie de zona, la care se pot aplica unele filtre de cautare, stiri si noutati despe trasee, dar si caracteristicile acestora, cu numarul total de kilometri, cu harta a traseului platita la Google Maps Directions API, date despre distanta, elevatie, durata, rating, functii de distribuire a traseului pe retelele sociale, sectiuni de comentarii dar si galerie foto. Portalul ofera informatii despre starea drumurilor dar si posibilitatea de a propune noi trasee.

 

Traseele prestabilite din estul judetului:
• BACAU - STANISESTI – Un sculptor al lumii nascut în Stanisestii Bacaului
• TRANSALPINA BACAULUI – Gaiceana – Parincea. “Transalpina Bacaului”. Sa vezi si sa nu crezi
BACAU - MANASTIREA RACHITOASA – La Mânastirea Rachitoasa harul a lucrat prin oameni
BACAU - PRAJESTI – Prin padure pâna în Parincea
BACAU - IAZUL PERESCHIV – Offroad, mountain-bike si poate… ceva pescuit
NEGRI - ROSIORI
DRUMUL CATRE VASLUI – Offroad, mountain-bike pentru cei aventurosi
BACAU - COLONESTI – Relief accidentat si offroad nemilos
BACAU - MOTOSENI – Circuit viteza printre ogoarele de la Motoseni
BACAU – LACUL DE LA GAICEANA – Priveliste de neuitat

 

Portalul contribuie la promovarea zonei de est a judetului, mai putin cunoscuta, iar traseele Colinele Tutovei, Vaile Berheciului si Zeletinului vor fi puse în lumina la adevarata lor valoare.

 

Close Search Window