AdministratorÎn cadrul sedintei de astazi, Consiliul Judetean Bacau omagiaza doua mari talente ale judetului, pe pictorul Ilie Boca si pe scriitorul Calistrat Costin

Pentru contributia deosebita pe care domnia sa a avut-o si o are în continuare în domeniul cultural, atât la nivel local, cât si la nivel national si international, Consiliul Judetean Bacau va conferi titlul de “Cetatean de Onoare” si va acorda Premiul de Excelenta seniorului artei plastice bacauane, maestrului Ilie Boca.
Pe întreaga perioada a activitatii sale artistice, initiatorul filialei bacaune a Uniunii Artistilor Plastici din România, Ilie Boca s-a dovedit a fi artistul întelept, modest, extrem de creativ si laborious, unul dintre cei mai de seama pictori români contemporani.
În tara, pictura maestrului a fost admirata si apreciata la galerii de arta precum: “Filart” (Bacau), “Tribuna” (Cluj-Napoca), “Apollo” (Bucuresti), “Calderon” (Bucuresti), Sala “Dalles” (Bucuresti), la muzee de arta, expozitii de arta, iar în strainatate, operele sale au fost expuse în saloane internationale de arta, printre care se remarca expozitiile organizate la Roma si la Cagliari (Italia), la Kiel Dusseldorf (Germania), Corint (Grecia), Budapesta (Ungaria), Basel (Elvetia), Cairo (Egipt), Paris (Franta), Heinola (Finlanda), Geldrop (Olanda), New York (S.U.A.), etc. 
Cu aceasta ocazie, presedintele Consiliului Judetean, dl. Dragos Benea a declarat: “Ilie Boca, personalitate carismatica a artei contemporane românesti, un om de o rara modestie în particular, chiar daca faima lui este recunoscuta în lumea artei mondiale, s-a impus nu doar prin pictura sa, ci si prin arta de a vietui cu eleganta, într-un mediu al orgoliilor si subiectivitatilor”.

Al doilea mare talent premiat de Consiliul Judetean Bacau este scriitorul Calistrat Costin. Nascut la 30.01.1942 în orasul Bacau, judetul Bacau, Calistrat Costin, pe numele sau adevarat, Costinel Costin, si-a dedicat activitatea creatiei literare, dar si promovarii valorilor culturale locale, fiind un reper în educatia culturala a mai multor generatii de bacauani.
Presedinte al Uniunii Scriitorilor din România –Filiala Bacau, cu peste 20 de volume de poezie, volume de proza, scenarii de teatru, articole de critica literara, foiletoane, publicistica dar si traduceri tiparite la edituri de prestigiu din tara, domnul Calistrat Costin reprezinta o prezenta importanta în mediul literar contemporan, a avut si are, în continuare, o contributie deosebita în domeniul cultural si artistic la nivel local si national.

Close Search Window