Administrator


 

   Astazi, 11 mai 2018, la sala de spectacol a Casei satului si traditiilor din comuna Motoseni a avut loc evenimentul francofon SAISON FRANCO-ROUMAINE 2019. Activitatea se înscrie, alaturi de spectacolul “CHEMINS DE L’UNION”, în seria actiunilor proiectului – pilot „Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale defavorizate bacauane din Valea Zeletinului – promovarea învatarii si consolidarii limbii franceze în vederea dezvoltarii comunitare, în contextul extinderii relatiilor de colaborare cu Franta”. Proiectul a fost initiat si elaborat în 2015, de catre Consiliul Judetean Bacau si Asociatia Amitié Roumaine Saint-Leu-la-Forêt si este implementat în parteneriat cu primariile comunelor Colonesti, Motoseni, Rachitoasa si  Stanisesti.
    “CHEMINS DE L’UNION” este un spectacol, original, inedit, care aminteste despre pasii realizati spre înfaptuirea Statului Unitar Român - Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, prin prezentari, scenete, muzica si dansuri traditionale românesti. Spectacolul este sustinut de elevii scolilor din cele 4 comune partenere de proiect, la care se alatura profesorii lor de limba franceza.
    Evenimentele se bucura de prezenta unei delegatii franceze compusa din reprezentanti ai parlamentului francez, ai autoritatilor publice locale din Saint-Leu-la-Forêt si ai Asociatiei Amitié Roumaine din Saint-Leu-la-Forêt.
  ”Apreciem foarte mult sprijinul pe care presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu si institutia pe care o reprezinta îl ofera; este un suport extrem de necesar si este ”motorul” proiectului nostru”, declara presedintele Raluca Moulinier în cadrul întâlnirilor dintre partenerii români si francezi ai proiectului.

Close Search Window