Administrator


Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Pravat a oferit, în cadrul ultimei sedinte a Consiliului Judetean, diplome si premii unui numar de sase sportivi bacauani pentru performantele deosebite obtinute de acestia în competitiile internationale la care au concurat în acest an.

 


Astfel, la lunga lista a sportivilor bacauani care fac cunoscut judetul nostru în tara si în lume se adauga nume noi, ale unor tineri inimosi, care instruiti si educati de îndrumatori cu experienta, realizeaza performante extraordinare.

 

Daniel Martin, în vârsta de 17 ani, legitimat la Sport Club Municipal Bacau, este deja un nume cunoscut în domeniul înotului international. Sportivul a cucerit medalia de aur si titlul european la 100 de metri spate, cu un nou record national, la Campionatele Europene de Juniori desfasurate în luna iulie a acestui an la Helsinki (Finlanda). De mentionat ca Daniel Martin este calificat pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires (Argentina) din octombrie 2018 si a îndeplinit baremul pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia) din anul 2020.

 

ªi halterofilii Clubului Sportiv Municipal Bacau, atât baietii cât si fetele, sunt printre cei mai medaliati sportivi în competitii nationale si internationale. În luna martie, sportiva bacauana de doar 14 ani, Alice Magda Halmac, a devenit tripla campioana continentala prin cucerirea celor trei medalii de aur la stilurile smuls, aruncat si total, din cadrul Campionatului European de Haltere pentru Juniori II, Under 15, defasurat la San Donato Milanese (Italia).

 

Tot la aceasta competitie, sportiva Cosmina Pana a obtinut doua medalii de argint la stilurile aruncat si total, devenind dubla vicecampioana europeana la haltere Under 17, iar la stilul smuls a obtinut medalia de bronz.

 

La sectiunea masculin seniori, sportivul Ionut Hie a câstigat medaliile de bronz la stilurile aruncat si total din cadrul Campionatelor Europene de Haltere desfasurate anul acesta în perioada martie - aprilie la Sala Polivalenta din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani (judetul Ilfov). Palmaresul acestui sportiv bacauan nu se limiteaza însa, doar la aceasta realizare, lonut Hie fiind unul dintre cei mai medaliati sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Bacau la competitiile internationale.

 

«Sunt tineri cu care ne mândrim si ei merita si trebuie sa fie pretuiti si încurajati de toti bacauanii, pentru ca ei reprezinta adevarate repere pentru generatiile viitoare», a subliniat vicepresedintele Silviu Pravat.

Close Search Window