Administrator


 

În perioada 26–27.08.2015 Consiliul Judetean Bacau, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, a organizat, pentru prima data în România, competitia cu titlul DECATHLON “INTEGRATIVE MEETINGS OF FRIENDS”, competitie sportiva internationala pentru persoane cu dizabilitati.

 

Prima parte a competitiei “RELAY RUN”, desfasurata în perioada 17-25.08.2015, a constat în alergarea pe sosea, pe o distanta totala de 820 km. Sportivii au alergat pe teritoriul a trei tari, Ungaria, Serbia si România, pe o distanta aproximativa de 563 de km. Pe teritoriul tarii noastre, traseul a fost Timisoara-Deva-Sibiu-Brasov-Onesti-Bacau. Din cadrul DGASPC Bacau au participat 24 de beneficiari din centrele pentru îngrijirea si asistenta adultilor din Racaciuni, Ungureni, Filipesti, Pietricica, Darmanesti si Tg. Ocna. Beneficiarii au fost grupati în patru echipe si au participat la toate cele 10 probe atletice.

 

Ca istoric, prima competitie Decathlon de acest fel a avut loc în anul 1992, în Lanzendorf, Austria. Numarul de participanti a crescut de la an la an, astfel ca, din anul 1999, Decathlon a devenit oficial Campionatul European al Persoanelor cu Dizabilitati, la care reprezentantii DGASPC Bacau participa de 10 ani.

Close Search Window