Administrator
În perioada februarie–septembrie 2019 sunt în desfasurare activitatile proiectului „Dialogul francofon - vector de comunicare interculturala”, realizat de judetul Bacau în parteneriat cu departamentul Val d'Oise din Franta. Partenerii de proiect sunt Consiliul Judetean Bacau si Asociatia Amitie Roumaine Saint-Leu-la-Foret, alaturi de Universitatea „V. Alecsandri" din Bacau, Filarmonica „Mihail Jora”, Maison de I'Europe din Paris, Primaria din Saint-Leu-la-Foret si comunele Colonesti, Motoseni, Stanisesti si Rachitoasa.
Printre actiunile comune derulate se numara conferinte cu teme precum „Personalitatile franceze care au contribuit la crearea Statului Român la sfârsitul sec. XIX si începutul sec. XX - Napoleon al Ill-lea si Generalul Berthelot” si „Personalitati bacauane de ieri si de astazi de expresie franceza în muzica si literatura”, expozitia de fotografie si materiale de promovare „Patrimoniul cultural si turismul în Judetul Bacau”, un concert sustinut de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, cu participarea extraordinara a baritonului-bas Jean-Philippe Lafont si a dirijorului si compozitorului international Eric Darrigrand dar si spectacolul francofon „Chemin de Union” („Treptele Unirii”), oferit de elevii reuniti din comunele Colonesti, Motoseni, Stanisesti si Rachitoasa, care va avea loc în localitati de pe Valea Zeletinului si la Iasi. De aceste activitati beneficiaza elevi de gimnaziu, liceeni, studenti, masteranzi, tineri creatori de literatura si arta - francofoni si francofili, scriitori francofoni si francofili, muzicieni, profesori de limba si literatura franceza, intelectuali din diverse domenii - francofoni si francofili, reprezentanti ai administratiei publice si ai mediului asociativ, investitori si oficialitati din cele doua regiuni partenere.
Proiectul este implementat în cadrul programului cultural Sezon România-Franta 2019/Saison France-Roumanie 2019, având ca principal obiectiv întarirea legaturilor economice, stiintifice, culturale si sociale care unesc cele doua tari.

Close Search Window