Administrator Timp de doua zile, vineri si sâmbata, judetul Bacau a fost gazda unei vizite de informare si documentare organizata de Ministerul Afacerilor Externe la care au participat sefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucuresti.
 Vineri, 11 octombrie 2019, ambasadori si diplomati din 24 de state, respectiv Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, RPD Congo, Republica Coreea, Egipt, Federatia Rusa, Georgia, India, Irak, Irlanda, Liban, Libia, Macedonia de Nord, Malaysia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Peru, Slovacia, Slovenia, Turkmenistan si Uruguay s-au întâlnit, la Sala Mare a Palatului Administrativ cu oficialitatile judetului, cu reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie precum si ai celor doua universitati din municipiu. În cadrul întâlnirii, presedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu a prezentat oferta economica, educationala, sociala si turistica a judetului. În continuarea programului delegatia a vizitat o serie de obiective de interes din judetul Bacau: S.C. Aerostar S.A. si Agricola International S.A. Bacau, Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti si Casa Memoriala George Enescu din Tescani, unde Filarmonica „Mihail Jora” a oferit oaspetilor straini un moment muzical.
  Bogata în evenimente si experiente de neuitat, ziua s-a încheiat cu un inedit spectacol sustinut de Ansamblul „Busuiocul”, care a purtat oaspetii prin toate zonele folclorice ale României.
 Sâmbata, 12 octombrie 2019, reprezentantii corpului diplomatic au participat la un ceremonial militar, prilej cu care au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor de pe Dealul Magura, în cinstea celor cazuti în Primul Razboi Mondial. În program a fost inclusa si statiunea Slanic Moldova, în scopul identificarii oportunitatilor de investitii în sectorul turistic.
 Diplomatii au luat contact si cu traditiile bacauane, un moment inedit fiind prezentarea traditionalului Joc al ursilor, obicei stravechi de pe Valea Trotusului.
  În urma vizitei au fost stabilite arii comune de interes care sa conduca la oportunitatea investitiilor si proiectelor comune, atât în domeniul economic, educational cât si social si turistic.
Close Search Window