Administrator

    În perioada 31 august – 2 septembrie 2018 s-a desfasurat Festivalul Geto-Dacic „Tamasidava”, editia a II-a. Evenimentul - organizat de Consiliul Judetean Bacau în colaborare cu Asociatia Aromar si Asociatia Culturala Geto-Dacii din Moldova - reînvie istoria si legendele locale într-un mod unic prin multitudinea de activitati desfasurate pentru toate categoriile de vârsta.  
    Festivalul a debutat vineri, 31 august, cu începere de la ora 21.00, în Piata Tricolorului, cu o ceremonie de deschidere,  dansurile frumoaselor nimfe dace, dansurile matroanelor de la Roma si aprinderea flacarii antice, urmata de parada cu torte, pe traseul statuia lui Stefan cel Mare - Consiliul Judetean - Primarie - Piatra Tricolorului.

   Au urmat doua zile în care bacauanii s-au delectat cu reiterarea activitatilor cotidiene din perioada geto-dacilor care s-au desfasurat în Parcul Gheraesti. Au fost prezentari ale echipamentelor si armelor, ale masinariilor de lupta antice, dar si vizite în ateliere de fierarie, pielarie, prelucrarea lemnului, confectionare de sageti, pictura, confectionare bijuterii antice sau de confectionare a vesmintelor antice.

     Evenimentul s-a bucurat de o larga participare în rândul bacauanilor de toate vârstele.

Close Search Window