Administrator


Joi, 22 septembrie a.c., la Slanic Moldova a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul proiectului ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunitatii”, la care au participat reprezentanti ai Consiliului Judetean Bacau, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratului Scolar Judetean, Unicef – România si primarii celor 38 de localitati implicate în proiect.

 Participantii au trecut în revista beneficiile pe termen mediu si lung ale proiectului dar si dificultatile cu care s-au confruntat în cei doi ani de când a fost lansat proiectul. ”Au trecut 2 ani de la momentul lansarii, timp în care am parcurs diverse etape, am obtinut rezultate, dar în acelasi timnp am întâmpinat si diferite dificultati. Au avut loc schimbari la nivelul comunitatilor, o parte dintre dvs ati preluat acest proiect din mers, o data cu preluarea mandatului de primar. De la data lansarii proiectului, pe 10 octombrie 2014, aceasta este practic prima noastra întâlnire la care participa toti partenerii proiectului. S-a resimtit nevoia unor discutii deschise despre rezultatele acestui proiect, despre beneficiile lui, dar mai ales despre provocarile întâmpinate, depasite sau nu, pâna în acest moment. As vrea sa felicit echipele de lucratori comunitari, cei 120 de lucratori care au fost selectati si lucreaza acum în proiect – asistenti sociali, asistenti medicali comunitari, mediatori, consilieri scolari la care s-au adaugat coordonatorii de la nivel judetean pe segmentele de educatie, sanatate, social iar rezultatele obtinute pâna în prezent li se datoreaza în mare masura”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau

Beneficiile proiectului pentru comunitatile implicate sunt multiple si vizeaza rezultate pe termen scurt, mediu si lung. În plan imediat se reduce numarul copiilor care nu au acte de identitate, care nu sunt înscrisi la scoala sau la medicul de familie sau care locuiesc în conditii mizere. Pe termen mediu si lung proiectul vizeaza schimbari în comportamente, atitudini, obiceiuri, mentalitati care toate se reflecta începând cu nivelul familial pâna la cel comunitar. Un alt câstig sunt locurile de munca nou create, câte 3 la nivelul fiecarei comunitati - lucratorul social, asistentul medical comunitar si mediatorul scolar sau sanitar, si, nu în ultimul rând legaturile care se creaza între acestia si familiile vulnerabile, cu copii aflati în situatii de risc.

 

            ”Acest proiect nu este al Consiliului Judetean, nici al DGASPC-ului sau Unicef-ului. Este proiectul comunitatilor noastre si este important ca fiecare dintre noi sa raspunda asteptarilor si sa dea dovada de implicare si sustinere”, a mai apreciat presedintele Consiliului Judetean Bacau.  

Close Search Window