Administrator


 

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero s-a aflat astazi, 19.09.2018, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, de prefectul judetului, Maricica Cosa si subprefectul Valentin Ivancea la Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau unde a demarat cea de-a doua etapa a campaniei nationale „Informare acasa! Siguranta în lume!”.     Initiata de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, campania si-a propus sa informeze cu privire la drepturile si responsabilitatile pe care le au românii în tarile în care intentioneaza sa munceasca, sa studieze sau sa locuiasca. De asemenea, cei interesati au la dispozitie date de contact unde pot apela în cazul în care sunt victime ale abuzurilor.
    „Suntem în anul Centenarului, în anul unitatii si eu cred ca numai prin unitate putem contribui la o viata mai buna pentru românii de acasa si pentru cei din strainatate. Comunicarea este foarte importanta si oamenii trebuie sa fie informati asupra pericolelor potentiale la care se expun atunci când aleg sa plece la munca în strainatate. Informarea si comunicarea sunt, de altfel, obiectivele prioritare ale campaniei noastre”, a declarat ministrul Natalia Intotero. Aceasta a vorbit si despre o serie de programe prin care românii din strainatate sunt încurajati sa se întoarca acasa, printre ele numarându-se Diaspora Start Up sau Start Up Nation.
    La rândul sau, presedintele Sorin Brasoveanu a subliniat importanta temei si a campaniei „Informare acasa! Siguranta în lume!”: „Bacaul este unul dintre orasele unde, statistic, exista printre cele mai mari procente de persoane plecate la munca în strainatate. Cred ca un aspect la fel de important ca informarea este motivarea. Oamenii trebuie motivati sa se întoarca acasa. Noi, UAT-urile suntem deschisi proiectelor care vizeaza activitati pentru atragerea românilor din diaspora, avem strategii în acest sens, portofolii de proiecte. Investim în infrastructura, avem proiecte în derulare pentru modernizarea Aeroportului bacauan, proiecte pentru infrastructura de sanatate, încercam tot ce putem pentru a reduce inegalitatile si a face atractiv judetul pentru bacauanii care vor sa se întoarca acasa”, a precizat acesta.
    Mentionam ca aceasta campanie se desfasoara în toate orasele din România, în doua etape, prima dintre acestea, destinata tinerilor desfasurându-se la Bacau în luna iunie a acestui an. Evenimentul de astazi reprezinta cea de-a doua etapa a campaniei destinata adultilor si este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Institutia Prefectului Judetul Bacau si Consiliul Judetean Bacau.
    Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.mprp.gov.ro

Close Search Window