Administrator

Infrastructura de sanatate s-a aflat din nou în atentia consilierilor judeteni în cadrul sedintei ordinare a lunii octombrie, acestia aprobând în unanimitate indicatorii tehnico-economici faza D.A.L.I. pentru realizarea obiectivului de investitii "Modernizare si extindere retea de curent vital si a generatoarelor de curent” la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau (S.J.U).
Investitia urmeaza sa fie realizata în perimetrul S.J.U. care functioneaza pe o suprafata de aproximativ 9 ha, fiind structurat pe pavilioane. În structura spitalului sunt 21 sectii, 8 compartimente, 4 laboratoare, 2 farmacii cu circuit închis si un sistem ambulatoriu integrat. Cladirile apartinând spitalului sunt grupate în doua zone distincte. Prima acopera zona Ambulatoriului (grup de cladiri cu regimul de înaltime P+2 etaje) si Pavilionului medico-chirurgical (cu regimul de înaltime P+5 etaje). Cea de-a doua zona este constituita din cladiri distincte ca forma constructiva, cele mai importante fiind pavilionul sectiei de pediatrie (P+4 etaje) cu 200 de paturi, maternitatea (P+4 etaje) cu 200 de paturi si sectia de prematuri cu 50 de paturi, sectia de boli contagioase cu 150 de paturi. Toate aceste cladiri sunt alimentate din trei posturi de transformare care necesita lucrari de modernizare si extindere.
Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) se ridica la 899.657,38 lei din care, lucrarile de constructii si montaj acopera suma de 123.974,78 lei.
Un alt proiect pe ordinea de zi a fost reprezentat de asocierea Judetului Bacau cu Universitatea „George Bacovia" din Bacau pentru organizarea si desfasurarea Conferintei Nationale cu participare internationala "Devianta si criminalitate. Evolutie, tendinte si perspective - DECRET". Aflata la cea de-a patra editie, conferinta din acest an este dedicata Centenarului Marii Uniri, sub egida ,,100 de ani în evolutia si transformarile Statului Român".
Lucrarile conferintei au drept scop prezentarea si diseminarea de catre specialisti din diferite domenii de activitate a celor mai recente si importante evolutii si bune practici în investigarea, prevenirea si combaterea diferitelor forme de manifestare a deviantei si delincventei, consolidarea rolului cercetarii stiintifice academice în prevenirea si combaterea deviantei si delincventei, prezentarea si consolidarea politicilor nationale antidrog în context european.
Dezbaterile din cadrul proiectului sunt structurate pe trei sectiuni care vizeaza abordari integrate în prevenirea si combaterea deviantei si criminalitatii, reducerea cererii si ofertei de droguri dar si evolutia si stadiul actual al metodelor de investigare a fenomenelor infractionale si ale deviantei.
Tot în sedinta de luni, 29 octombrie 2018, consilierii judeteni au acordat premii sportivilor Asociatiei Club Sportiv SAGA Bacau, membra a Federatiei Române de Tir cu Arcul, pentru performante deosebite obtinute la nivel national în decursul anului 2018.
Sportivii, premiati pentru cele mai valoroase dintre performantele individuale obtinute la nivel national sunt Teodor Vlad, Alexandra Creanga, Geanina lustina Ivu Vlad si Cristina Tuduriu, toti obtinând locul I la competitii nationale iar Calin Vizante si Teodora Tuduriu, locul II la competitii nationale. Marius Mihai Vlad, antrenorul tinerilor sportivi a fost si el premiat pentru performantele  obtinute de elevii sai în competitiile nationale. 
«Reusitele acestor tineri sportivi reprezinta rodul muncii, daruirii si pasiunii lor, dar si dovada profesionalismului antrenorului care i-a pregatit si format. Acestia merita si trebuie sa fie sustinuti, pretuiti si încurajati de catre toti bacauanii, pentru ca ei sunt adevarate repere pentru generatiile prezente si viitoare» a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window