Administrator    Joi, 29 octombrie 2015, Consiliul Judetean Bacau a fost gazda conferintei de finalizare a proiectului ”Achizitionare echipamente specifice pentru îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat”, cod SMIS 48572.
    Proiectul care a fundamentat asocierea, în anul 2007, a celor sase consilii judetene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a vizat o serie de investitii destinate îmbunatatirii calitatii sistemului de interventii în situatii de urgenta. În cadrul proiectului, în perioada 2009-2015, judetului Bacau i-au fost repartizate 23 de echipamente, printre acestea numarându-se autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate marita si medie, autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta, ambulante de prim ajutor si reanimare, vehicul cu senile tip UTV si autofreze multifunctionale de zapada.
    La nivel regional si local, impactul proiectului se traduce în primul rând prin eficientizarea serviciului de urgenta (scade timpul de raspuns al unitatilor de interventie în situatii de urgenta) si, indirect, a celui de întretinere a drumurilor pe timp de iarna (ISU nu va mai fi nevoit sa astepte, pentru a putea acorda primul ajutor, echipamentele achizitionate putând efectua si operatiunile de deszapezire în flux continuu, obtinând timpi mai buni si conditii de trafic mai bune). 
    ”Este un proiect important pentru judetele Moldovei, prin intermediul acestor echipamente îmbunatatindu-se semnificativ activitatea ISU. Felicitari echipei proiectului regional EURONEST, ca si echipei de implementare a proiectului din cadrul Consiliului Judetean Bacau”, a punctat Dragos Benea, Presedintele Consiliului Judetean Bacau, prezent la eveniment. 
    Bugetul proiectului pentru judetul Bacau a fost de 26 de milioane de Euro, din care contributia Consiliului Judetean Bacau a fost de 80 000 de Euro, aproximativ 2%.

Close Search Window