Administrator

    Sâmbata, 24 noiembrie 2018, la sediul Primariei Municipiului Onesti, în prezenta ministrului Transporturilor, Lucian Sova, a senatorului Dragos Benea si a presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a avut loc semnarea contractului de executie pentru proiectul investitional „Proiectare, verificare tehnica, asistenta tehnica si executie lucrari la obiectivul de reabilitare pod pe DN 11, peste râul Trotus, Judetul Bacau”. La eveniment au fost prezenti si primarul Nicolae Gnatiuc, deputatii Theodora Sotcan si Nicolae Dunava, subprefectul Valentin Ivancea si Silviu Pravat, vicepresedinte al Consiliului Judetean.
    Valoarea totala a proiectului este de peste 7 milioane de lei, fiind asigurata din fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, în cadrul Programului National pentru Dezvoltare Locala 2. Banii vor fi folositi pentru reabilitarea podului care traverseaza râul Trotus, situat la iesirea din Onesti înspre Bacau.
    Reabilitarea acestui obiectiv nu este singurul proiect de infrastructura din municipiul Onesti, tot pe DN 11 aflându-se în executie asfaltarea mai multor portiuni de drum, spre comuna Stefan cel Mare. Referitor la aceste lucrari, ministrul Transporturilor, Lucian Sova a subliniat faptul ca: „ambele obiective fac parte din structura de transport nationala. Sunt multe astfel de drumuri, în Moldova, Ardeal sau sudul tarii. Ceea ce se întâmpla la Onesti nu este o exceptie, în toata tara se reabiliteaza foarte multi kilometri de drum”.
    Senatorul Dragos Benea a remarcat la rândul sau, ca prin Onesti au trecut toti cei trei ministri ai Transporturilor din actuala guvernare, iar pentru podul peste Trotus demersurile au început în 2017: „cu ajutorul Ministerului Transporturilor, mai multe obiective de investitii care au stat pe lista de asteptare si-au gasit finalizare”, acesta amintind de asfaltarile deja facute în 2018 pe drumurile Bacau-Onesti, Comanesti – Ghimes si Onesti – Stefan cel Mare.

Close Search Window