Administrator


Astazi, 27 septembrie 2018 a fost inaugurata noua sectie de oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, investiti în valoare de aprox. 2 milioane de lei si a fost finantata de Consiliul Judetean Bacau. Lucrarile au durat 12 luni si au presupus atât interventii asupra cladirii cât si dotari..
Sectia de oncologie vine în completarea celei de radioterapie si ofera tratamente de chimioterapie pentru pacientii oncologici. Cladirea este renovata complet si pune la dispozitia pacientilor un numar de 35 de paturi în regim de spitalizare continua si 5 paturi pentru spitalizare de zi. Capacitatea este de 240 de pacienti pe luna, însumat, atât pentru spitalizarea de zi cât si continua. Aparatura si dotarile sectiei sunt de ultima generatie, un exemplu în acest sens fiind hota pentru dizolvarea medicatiei chimioterapice. Aparatul prelucreaza în conditii de maxima siguranta si precizie citostaticele, apartura similara fiind doar în centrele oncologice din tara.
Alaturi de suportul medical, sectia de oncologie ofera si suport psihologic pentru pacientii bolnavi de cancer. Psihologul sectiei, specializat în consiliere oncologica ajuta persoanele cu acest diagnostic sa faca fata, din punct de vedere psihologic, socului si traumelor provocate de acest diagnostic. Tot în acest context, sectia ofera si terapii specializate, cum este terapia prin arta prin care bolnavii sunt ajutati sa lupte, psihologic, cu boala.
„Ne bucuram sa putem asigura o asistenta medicala de calitate iar pacientii nostri trebuie sa stie ca suntem aproape de ei si ca facem tot ce ne sta în puteri pentru a-i ajuta. Daca putem face un minim pentru a usura suferinta acestor bolnavi, pentru noi, medicii este un lucru extraordinar”, a subliniat dr. Spiridon, sef sectie oncologie.
La rândul sau, Adrian Popa, managerul spitalului a declarat faptul ca „este datoria echipei manageriale sa asigure cele mai bune conditii personalului medical si pacientilor. Cu atât mai mult celor angajati în lupta cu o boala care, din pacate, a devenit maladia secolului”. 
Spitalul Judetean de Urgenta Bacau va organiza pe data de 1 octombrie, Ziua Internationala de lupta împotriva cancerului de sân un eveniment de mediatizare si constientizare a populatiei cu privire la beneficiul depistarii precoce. În acest sens, începând cu ora 19.15, cladirea sectiei de oncologie va fi iluminata în roz, simbol al sperantei, cancerul de sân fiind una dintre maladiile oncologice care, depistate la timp poate fi vindecat. Toti cei interesati sunt invitati sa participe la aceasta actiune.

Close Search Window