Administrator


În sedinta extraordinara a lunii decembrie 2018 a fost aprobata prelungirea pentru anul 2019 a Parteneriatului dintre Consiliul Judetean Bacau si Asociatia ”Cele mai frumoase sate din România”, scopul comun fiind promovarea patrimoniului cultural si turistic al satelor din judetul Bacau, prin organizarea de evenimente si derularea de programme si proiecte de interes în colaborare.

Asocierea celor doua entitati este una deja de traditie, Consiliul Judetean Bacau având, an de an, proiecte în comun cu Asociatia ”Cele mai frumoase sate din România”. Satele din judetul Bacau care sunt incluse în programul de promovare al Asociatiei sunt Ciughes - Palanca, Poiana Sarata- Oituz si Dofteana. De-a lungul anilor evenimentele comune au acoperit o paleta larga de manifestari, de la participari la târguri de turism si produse traditionale, la editarea ghidurilor bilingve ”Cele mai frumoase sate ale României”, Festivalul Salinelor, la Târgu Ocna sau participari la schimb de experienta cu regiuni similare din Europa.

Pentru anul 2019, calendarul activitatilor comune este stabilit, o prima actiune fiind ”Schimb de experienta Italia - Sicilia. Comorile judetului Bacau”, programata a avea loc în perioada martie-aprilie.

 

Close Search Window