Administrator

În perioada 15-16 iunie, în judetul Bacau va avea loc ”Raliul Moldovei”, editia 2018, competitie sportiva asteptata cu interes de iubitorii genului. Manifestarile, programate pe parcursul a doua zile sunt sustinute, logistic si financiar, de catre Consiliul Judetean Bacau care s-a asociat cu ”ACS Rally Spirit”, clubul sportiv organizator. Înfiintat în 2007 si având 10 sportivi licentiati, clubul a organizat în 2003 – 2004, Raliul Onestiului si în 2011- 2014 - Raliul Moldovei - Bacau. Daca în 2003, la prima editie, raliul a fost punctat ca fiind cel mai bine organizat si mediatizat din campionat, anul 2004 a adus confirmarea statutului de raliu vedeta al campionatului, fiind punctat de asemenea în primele 3 raliuri.
Anii 2011-2016 au însemnat, pe de o parte revenirea Bacaului în calendarul competitional intern de profil si pe de alta parte au reprezentat runde decisive pentru desemnarea campionului national absolut si totodata spectacole încarcate de inedit atât pentru sportivi cât si pentru spectatori.
O data cu anul 2017, doua reusite importante s-au adaugat în palmaresul competitiei, respectiv includerea Raliului Moldovei în doua calendare competitionale internationale, desfasurate sub egida F.I.A.: European Rally Trophy si Balkan Rally Trophy.
Raliul Moldovei, editia 2018 va avea urmatorul program :
Reuniunea 1-13 iunie 2018; miercuri, în saptamâna raliului, toate echipajele participante vor efectua sesiunile de recunoasteri ale traseului de concurs ;
Reuniunea 2 - 14 iunie 2018; joi se va efectua sesiunea de shakedown - antrenamente oficiale cu masinile de concurs, având ca invitati personalitati locale implicate în promovarea raliului ce vor experimenta rolul de copilot în masinile de raliu ale participantilor. Joi au loc si verificarile tehnice pentru toate echipajele participante în competitie iar în decursul serii va avea loc prezentarea oficiala a echipajelor participante.
Reuniunea 3-15 iunie 2018; vineri, concursul se va desfasura pe traseele din jurul Bacaului (Trebes, Valea Budului, Hemeiusi). Parcul de service al acestei zile de concurs va fi amenajat în Bacau. Ziua de vineri se încheie cu super-speciala de la Onesti, transmisa TV în direct la nivel national.
Reuniunea 4-16 iunie 2018; sâmbata, în centrul municipiului Moinesti se va amenaja parcul de service. În jurul Moinestiului se vor desfasura 4-8 probe de concurs. Una dintre aceste probe va fi transmisa în direct pe TVR 3 si TVR Iasi.

Close Search Window