AdministratorFIA (Federatia Internationala de Automobilism) a anuntat calendarul oficial pentru sezonul 2021 al campionatului European Rally Trophy - Balkan Rally Trophy, iar Raliul Moldovei Bacau va fi singura etapa din România prezenta în acest campionat.
În data de 16 decembrie 2020, la Geneva, s-a reunit consiliul mondial anual FIA pentru cea de-a patra oara si, totodata, pentru ultima oara în acest an. În urma acestei reuniuni au fost luate o serie de decizii si au fost stabilite calendarele competitionale pentru diferite ramuri sportive cu motor. Printre acestea se numara si calendarul European Rally Trophy - Balkan Rally Trophy, în care România va fi prezenta cu etapa de la Bacau.
Daca în anul 2020 Raliul Moldovei Bacaau a sarbatorit 10 ani de existenta într-un context total diferit pentru toata lumea, anul viitor Adrian RASPOPA reuseste sa mentina România pe harta internationala a raliurilor.

 

„Ma bucur foarte mult pentru faptul ca Raliul Moldovei Bacau va fi parte a campionatului ERT în 2021. Eforturile noastre si seriozitatea demonstrata de-a lungul anilor au fost rasplatite si sunt foarte mândru pentru faptul ca etapa noastra va reprezenta România într-o competitie internationala. Trebuie sa multumesc pentru sprijinul neconditionat acordat de Consiliul Judetean Bacau si companiei Dedeman pe parcursul acestor ani, alaturi de care am reusit sa cream cel mai mare si important eveniment din judetul Bacau. De asemenea, ne bucuram si de o colaborare foarte buna cu Federatia Româna de Automobilism Sportiv care ne-a sprijinit întotdeauna si cu care am avut o relatie profesionala excelenta. Pentru noi pregatirile deja au început înca din acest an, din momentul în care s-a încheiat editia aniversara a Raliului Moldovei Bacau si începând cu anul urmator le vom intensifica. Etapa va trebui sa aiba 140 km de probe speciale si cu aceasta ocazie sper ca împreuna cu FRAS sa avem poate un coeficient al raliului de 1.2. Sunt multe detalii care trebuie puse la punct, însa asa cum am demonstrat si în acest an, sub auspicii nu tocmai favorabile, suntem capabili sa organizam o etapa de nivel international. În final vreau sa urez tuturor celor implicati în lumea motorsportului si nu numai, Sarbatori Fericite! si sa ne vedem cu bine la anul.” declara Adrian RASPOPA, presedintele ACS Rally Spirit.

 

FIA European Rally Trophy – Balkan Rally Trophy:

1. 24-25 April 2021, Turkey - Esok Rally
2. 14-16 May 2021, Bulgaria - Rally Bulgaria   
3. 11-13 June 2021, Bulgaria - Rally Sliven
4. 03-04 July 2021, Romania - Bacau Rally
5. 24-26 September 2021, Serbia - Serbia Rally 

Close Search Window