Administrator


 

 

 

Locuitorii comunei Prajesti si-au îmbracat duminica, 23 iunie 2019, straiele de sarbatoare pentru a sarbatori cum se cuvine inaugurarea unui nou si modern edificiu de cultura, o sala de festivitati, un obiectiv extrem de util pentru comunitatea locala. În aceasta constructie moderna, cu o suprafata de aproximativ 500 mp si o capacitate de 200 de locuri, se vor putea organiza evenimente ce tin de viata cetatenilor. 

La festivitatea de inaugurare, lânga primarul comunei, Petre Jicu-Damian au mai fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu si vicepresedintele Silviu Ionel Pravat.  

Vizibil emotionat, primarul Damian-Jicu a declarat ca, pentru comunitatea pe care o pastoreste, inaugurarea acestei sali de festivitati reprezinta  mare si importanta sarbatoare: „Cu riscul de a repeta de mai multe ori cuvântul, multumesc, vreau sa multumesc în primul rând Bunului Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ducem la bun sfârsit aceasta investitie realizata din fonduri proprii; de asemenea, vreau sa multumesc pentru sprijin parlamentarilor social-democrati, multumesc conducerii Consiliului Judetean Bacau, multumesc consilierilor locali, multumesc cetatenilor comunei  pentru întelegere si, nu în ultimul rând, multumesc întregului aparat administrativ”.

La rândul sau, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a declarat: „O vorba din popor spune ca omul sfinteste locul. Acest lucru se vede din plin la Pajesti, unde primarul Petre Jicu-Damian, aflat la primul mandat, a reusit sa aduca un nou suflu, schimbând mult în bine fata comunitatii. Astazi inauguram aceasta sala de festivitati, în scurt timp veti beneficia de cei peste 18 km de canalizare si statia de epurare. Dispensarul din comuna va fi reabilitat si modernizat, iar în jurul datei de 1 iulie vor demara lucrarile la un alt obiectiv deosebit de important pentru comunitatea locala si anume modernizarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa. Lista echipei domnului primar cu obiectivele de investitii ce se afla în diferite stadii de implementare nu se opreste aici. Se va moderniza si dota corespunzator gradinita din satul Prajesti, va fi reabilitata termic Scoala generala cu clasele I-VIII, de asemenea se va construi un pod peste Pârâul Recea si, nu în ultimul rând, va fi reabilitata Gradina Botanica din comuna,  o creatie a regretatului profesor, Paul Taralunga. Nu trebuie omisa nici infrastructura rutiera, ne aflam într-un stadiu avansat al documentatiei pentru drumul judetean DJ  207,  iar în prezent se lucreaza intens pentru a trece la etapa de achizitie publica. Acest drum face parte dintr-un proiect mai vast, ce va beneficia de o finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional (POR), proiect ce are ca obiectiv cresterea gradului de accesibilitate a localitatilor aferente comunelor Damienesti, Negri, Prajesti, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colonesti, Rachitoasa, Motoseni, Glavanesti, Podu Turcului.  Cred cu tarie ca investitiile în infrastructura de transport sunt vitale pentru dezvoltarea acestei zone. Vreau sa subliniez efortul domnului deputat Ionel Floroiu si al domnului europarlamentar Dragos Benea, care au pus din plin umarul la implementarea acestor proiecte” – a afirmat presedintele Brasoveanu. 

Close Search Window