AdministratorAstazi, 1 aprilie 2015, a avut loc evenimentul de semnare a contractului de executie a variantei de ocolire a municipiului Bacau, în prezenta domnului prim-ministru Victor PONTA, domnului ministru al transporturilor Ioan RUS, domnului presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Dragos BENEA, domnului prefect Dorian POCOVNICU, domnului director al CNADNR Narcis Stefan NEAGA si reprezentantii companiei câstigatoare, EKO INSAAT VE TICARET A.S., domnul presedinte Cengiz KӦKSAL si domnul director general Halim F. BALKAYA.


Dupa semnarea documentelor, reprezentantii companiei din Turcia au prezentat pe scurt activitatea societatii, cu o vechime de 50 de ani si un numar impresionant de proiecte de infrastructura realizate în tarile asiatice, Orientul Mijlociu, Rusia si Bulgaria, precizând interesul deosebit vis-a-vis de proiectul centurii ocolitoare din Bacau si finalizarea lui în cele mai bune conditii.
Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta a subliniat ca: ”Istoria acestui proiect cu o vechime de peste 10 ani îsi gaseste finalitatea si semnam astazi contractul, pe 1 aprilie, din doua motive: primul -  dupa acest eveniment voi avea o intâlnire la Guvern cu presedintele Turciei, vreau sa dau un mesaj tuturor companiilor din Turcia care investesc în România, iar al doilea motiv este cel legat de simbolistica zilei, stiu ca in Bacau nimeni nu mai crede ca aceasta sosea de centura va fi construita.
Domnul presedinte Dragos BENEA a evidentiat importanta proiectului atât pentru cetatenii din municipiul si judetul Bacau, cât si pentru întreaga infrastructura de transport de interes regional, national si international: ”Cu siguranta, 1 aprilie 2015 va fi o zi cu majuscule în istoria administratiei locale pentru ca astazi se semneaza contractul pentru cea mai mare investitie realizata în judetul Bacau dupa 1990, vorbim de centura ocolitoare a municipiului Bacau. Stiti foarte bine ca aceasta centura îsi are începutul in 2004, când s-a realizat un studiu de fezabilitate. Între 2004 si 2012, nu exista istorie pentru acest proiect, ci doar un moment care trebuie uitat, fiind inaugurat, acest obiectiv, de doua ori. În mai 2012, domnul premier Victor Ponta a promis ca va pune acest proiect în prioritatile sale si într-adevar s-a tinut de cuvânt! Astazi se semneaza executia centurii Bacaului în valoare de 88 milioane de Euro, pentru 30km, dintre care 16km în regim de autostrada.” 

Close Search Window