Administrator


Consiliul Judetean Bacau a fost astazi, 15 octombrie 2015, gazda dezbaterii cu tema ”Contractarea – solutie eficienta pentru servicii sociale sustenabile în judetul Bacau”.

 

Evenimentul, organizat de catre Institutul de Politici Publice Bucuresti si Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau (DGASPC) s-a bucurat de o larga participare din partea autoritatilor administratiei publice locale, a organizatiilor nonguvernamentale si a furnizorilor privati de servicii sociale.

 

Agenda întâlnirii a cuprins evaluari ale stadiului actual al serviciilor sociale pentru grupurile vulnerabile la nivelul judetului Bacau, cadrul legislativ existent si propunerile legislative privind contractarea de servicii sociale în contextul modificarilor la legea achizitiilor publice si, poate cel mai important – parteneriatul public-privat în furnizarea de servicii sociale. Referitor la acest aspect, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, prezent la eveniment a subliniat: ”ma bucur sa constat ca au existat deschidere si întelegere în cadrul DGASPC Bacau care a reusit sa dezvolte parteneriate cu ONG-uri atât la nivel local cât si la nivel national. Asociatia Betania, Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia Lumina sunt doar câtiva dintre furnizorii de servicii sociale fara de care DGASPC nu ar fi avut rezultatele de acum. Sustin ideea de parteneriat, impreuna cu siguranta putem face mai mult în contextul în care sunt anumite investitii si eforturi pe care trebuie sa le facem pentru semenii nostri care din varii motive nu sunt în plenitudinea fortelor. Toti actorii implicati în parteneriatul public–privat trebuie sa stie ca în mine, în Consiliul Judetean Bacau, în DGASPC vor gasi întotdeauna un partener corect, deschis si gata sa ofere sprijinul necesar”.

 

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru bilantul activitatilor DGASPC Bacau din ultimii 18 ani iar rezultatele plaseaza judetul nostru între primele 10 locuri pe tara ca si calitate a serviciilor sociale furnizate. ”Tot ceea ce am construit în acesti ani este rodul muncii noastre, a tuturor”, a precizat Sorin Brasoveanu, directorul DGASPC Bacau. ”În tot ceea ce am întreprins pâna acum am avut în vedere parteneriatul public-privat. Colaborarea dintre societatea civila si administratia publica a evoluat si s-a consolidat. Iar în contextul nevoilor sociale în crestere care solicita rezolvari multidisciplinare este necesara o abordare echilibrata a parteneriatului public privat care sa evalueze implicatiile multiple si sa maximizeze beneficiile pe care le aduce”, a mai subliniat directorul DGASPC Bacau.

Close Search Window