Administrator


Miercuri, 20 mai 2015, a avut loc, la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau (SJU), conferinta de presa prilejuita de finalizarea proiectului ”Reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului de Specialitate (Corp A) al SJU Bacau (cod SMIS 12223)”.
Proiectul a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 3 – Îmbunatatirea infrastructurii sociale, domeniul de interventie 3.1 – reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate.

 

Obiectivul major al proiectului este îmbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor judetului Bacau la serviciile de sanatate de tip ambulatoriu. Concret, prin aceasta investitie s-a creat cadrul necesar utilizarii celor 5 aparate moderne pentru diagnostic în sectiile oftalmologie, explorari functionale, neurologie, medicina interna, gastroenterologie. De asemeni este îmbunatatita capacitatea Centrului de Diabet si a Centrului de Oncologie prin oferirea de servicii specifice, unice la nivel de Ambulatoriu în judetul Bacau. Deloc de neglijat este si reducerea numarului anual de pacienti redirectionati, cu peste 27 000 de persoane ca si reducerea timpului pentru diagnostic/tratament la 15 minute fata de 20 în prezent.

 

Principalii beneficiari ai proiectului sunt pacientii, spitalizati si/sau ambulatori, în functie de gravitatea afectiunii, riscul de contaminare pentru restul utilizatorilor etc. Este poate cel mai important aspect având în vedere faptul ca, anual, peste 300 000 de pacienti tranziteaza Ambulatoriul SJU Bacau.

 

”Este o investitie cu care Spitalul Judetean Bacau se poate mândri si care se alatura altor investitii, lucrari de renovare, modernizare, dotare cu aparatura realizate în cadrul spitalului. Acest proiect se înscrie pe lista proiectelor de investitii majore în segmentul medical bacauan printre care se afla si Spitalul Municipal si Spitalul Judetean de Urgenta.
Speram ca aceasta investitie sa corespunda nivelului de asteptari si nevoi ale bacauanilor”, a precizat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

 

Bugetul proiectului a fost de 16.901.245,19 Ron, din care contributia proprie a Consiliului Judetean Bacau a fost de 1.907.579,36 Ron iar asistenta financiara nerambursabila POR a fost de 11.751.733,70 Ron.

Close Search Window