Administrator
    În perioada august-noiembrie 2018, la Sascut are loc Tabara culturala «Unire si unitate româno-basarabeana». Amplu proiect cultural, implementat de Fundatia Episcop Melchisedec si cofinantat de Consiliul Judetean în baza Legii nr. 350/2005, tabara culturala si-a propus dezvoltarea capacitatii de relationare dintre copiii din România si Republica Moldova, prin cunoasterea si respectarea valorilor fundamentale ale istoriei si culturii nationale si dezvoltarea constiintei nationale si a sentimentelor de recunostinta fata de realizatorii Marii Uniri. 
Valoarea totala eligibila a proiectului este de 41.666,66 lei din care 30.000 lei finantare nerambursabila din partea Consiliului Judetean Bacau (72%) si 11.666,66 lei cofinantare de la Fundatia „Episcop Melchisedec” - Filiala Bacau (28 %).
    Beneficiarii directi sunt 150 de copii cu vârsta 9-14 ani din satele Pâncesti, Sascut-Târg, Sascut-Sat si Contesti, comuna Sascut, judetul Bacau. Beneficiari indirecti sunt 50 de copii cu vârsta 10-15 ani din orasul Cahul, Republica Moldova, 65 voluntari (cadre didactice si elevi din cadrul Scolii Gimnaziale Sascut si din cadrul Liceului Tehnologic „J.M. Elias” Sascut, preoti, voluntari însotitori ai copiilor din Cahul), familiile celor 200 de copii si comunitatile locale.

 
Close Search Window