Administrator


 

În perioada 20-22 martie 2015, la Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov” Bacau s-a desfasurat a doua editie a Târgului Regional de Turism “Vacanta“ Bacau.  Evenimentul a fost organizat de catre S.C. Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau S.A. si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
Consiliul Judetean Bacau a fost prezent la eveniment prin intermediul Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau. Împreuna cu reprezentantii primariilor oraselor Slanic Moldova si Târgu Ocna, au fost prezentate principalele obiective turistice din judetul Bacau. Proiectele „Probactur (Promovarea judetului Bacau ca destinatie turistica: agrement, sanatate, cultura)” si „Schi parc Slanic Moldova”  realizate cu fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007-2013 au fost de asemenea promovate la Târgul Regional de Turism.
La festivitatea de deschidere, Romil Botezatu, directorul Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau a mentionat: „Promovarea turistica a judetului Bacau s-a înscris printre obiectivele principale ale activitatilor serviciului. Printre realizarile anului 2014 se numara deschiderea, la sfârsitul anului trecut, a primei pârtii de schi din judetul Bacau, pârtia de schi Nemira din orasul Slanic Moldova, care a atras în primele 10 zile de la deschidere, peste 10.000 de turisti”. A fost mentionata si realizarea a doua site-uri, unul de promovare a obiectivelor turistice din judetul Bacau si altul dedicat pârtiei de schi Nemira.

La editia din acest an, Serviciul Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau a prezentat, în premiera, brosuri de promovare a statiunilor Slanic Moldova si Târgu Ocna precum si a pârtiei de schi Nemira, realizate în colaborare cu specialisti în domeniu.
În cadrul evenimentului a avut loc o conferinta de presa pentru lansarea „Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din Judetul Bacau”, care a avut-o ca invitata pe Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din România. Printre membrii fondatori se numara Serviciul Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau, Primaria Municipiului Bacau, Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau, Patronatul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din România, Patronatul Firmelor de Turism si Alimentatie Publica Bacau, Agentia de Turism "Inter-Tour" Bacau si Complexul Hotelier "Decebal" din Bacau. Membrii asociatiei s-au referit la o serie de modalitati si strategii concrete de promovare si dezvoltare a potentialului turistic de care beneficiaza judetul Bacau, de redresare a turismului balnear si de agrement în statiunile bacauane.
Participarea Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau la Târgul Regional de Turism „Vacanta” Bacau a fost un prilej de promovare a obiectivelor turistice bacauane si de realizare unui dialog util cu participantii interesati de posibilitatile de petrecere a timpului liber în judetul Bacau.

Close Search Window