Administrator


Reprezentantii Consiliului Judetean Bacau împreuna cu cei ai Universitatii „Vasile Alecsandri” au participat în perioada perioada 14 - 17 octombrie 2012 la o vizita de studiu în regiunea Midi-Pyrénées, departamentul Haute-Garonne, Toulouse, Franta. Actiunea s-a desfasurat în cadrul proiectului 100% RES communities, finantat prin programul Intelligent Energy Europe.

Proiectul Towards 100% RES rural communities (Catre comunitati rurale care utilizeaza 100% Surse de Energie Regenerabila) se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Uniunea Europeana pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2020 respectiv reducerea cu cel putin 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera comparativ cu anul  1990 si asigurarea a 20%  din necesarul de energie din surse regenerabile si cresterea eficientei energetice cu 20%.
Obiectivul principal al proiectului îl constituie realizarea Planurilor de actiune pentru energie durabila (SEAP) pentru ariile teritoriale participante la proiect si aderarea comunitatilor din aceste zone la Conventia Primarilor (CoM), miscare europeana de sustinere a strategiei 20-20-20 a Uniunii Europene. Prin intermediul celor 13 parteneri, activitatile se vor derula concomitent în 9 tari: Austria, Belgia, Cehia, Franta, Italia, Marea Britanie, România, Slovenia  si Ungaria.
Vizita care s-a desfasurat în zona orasului Toulouse, departamentul Haute-Garonne a avut ca obiectiv studierea modului în care partenerii francezi au exploatat disponibilul de energie regenerabila al zonei si realizarea înfratirii între zona teritoriala a  judetului Bacau participanta la proiect si asociatia comunelor Le Pays de l’Albigeois et des Bastides.
Cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau acest proiect va contribui la dezvoltarea zonei prin implicarea autoritatilor locale si regionale în scopul cresterii eficientei energetice si utilizarea surselor de energie regenerabila în teritoriul judetului Bacau.

Close Search Window