Administrator   

   Vineri, 11 mai 2018, Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, însotit de Excelenta Sa Ambasadorul S.U.A., Hans Klemm si Ministrul Cercetarii si Inovarii, Nicolae Burnete s-au aflat în vizita la Bacau, mai exact la societatea Aerostar. Oficialii au fost însotiti de senatorul Dragos Benea, deputatul Gabriel Vlase, de presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu si de primarul Bacaului, Cosmin Necula. 
    Agenda discutiilor a cuprins subiecte referitoare la capacitatile companiei Aerostar în domeniul producerii sistemelor de aparare dar si a mentenantei acestora.
     “Cert este ca pentru câteva programe majore de înzestrare a Armatei Române vom colabora fara niciun fel de dubiu cu Aerostar Bacau. Aici se va face mentenanta pentru avioanele F16 pe care Fortele Aeriene Române le au în dotare. Cei de la Aerostar Bacau sunt într-o faza foarte avansata de negociere cu Lockheed Martin atât pentru F16 dar mai ales pentru sistemele Hymers. De asemenea, în faza foarte avansata de negociere cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot. Eu cred ca acesta este doar începutul. Armata Româna îsi propune ca în perioada urmatoare sa achizitioneze înca 36 de avioane F16, astfel încât Fortele Aeriene Române sa fie complet dotate cu aeronavele necesare. Întretinerea programului de mentenanta pentru F16 se va face aici, la Aerostar. Intentionam ca Aerostar sa fie un hub regional pentru tot ce înseamna partea aceasta de aeronautica”, a declarat Mihai Fifor.
     În acest context, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a subliniat importanta strategiei de extindere a companiei: ”Vorbim despre noi locuri de munca, despre venituri la bugetul statului si, într-o viziune mai larga, despre întarirea capacitatii economice a judetului nostru care ar putea deveni un pilon pentru întreaga dezvoltare a regiunii”.
Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor a mai punctat un aspect important: ”Am discutat în repetate rânduri cu omologul meu din Croatia, tara care la rândul sau cumpara F16 si cauta un furnizor de servicii de mentenanta pentru aeronavele sale. De ce nu, discutam si cu celelalte tari din regiune pentru ca, asa cum am spus-o întotdeauna, si prin programul de guvernare, România ca îsi doreste sa devina un hub pentru industria de aparare”.
     Prezent la întrevedere, ambasadorul S.U.A., Hans Klemm a subliniat importanta faptului ca România este interesata de sistemele de aparare americane si a reamintit declaratia presedintelui Donald Trump, ca tara este un model pentru statele membre NATO, dupa ce a alocat 2% din PIB pentru aparare. "Aerostar pare sa fie un partener promitator pentru companiile americane din domeniul apararii", a declarat Hans Klemm.

Close Search Window