Administrator
    Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Ionel Pravat a participat astazi la Zilele Spitalului Judetean de Urgenta, eveniment de impact pentru lumea medicala bacauana.
    Programul manifestarii, aflate la prima editie este unul de substanta, în urmatoarele zile fiind planificate numeroase comunicari stiintifice pe teme de actualitate din medicina contemporana.
    Printre invitatii de marca ai evenimentului se numara dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sanatatii, prof. dr. Ioana Grigoras, Institutul Regional Oncologic Iasi, somitati din medicina româneasca, alaturi de reprezentanti ai administratiei publice locale si institutiilor deconcentrate.
    În discursul rostit, vicepresedintele Silviu Pravat a subliniat sprijinul constant pe care Consiliul Judetean Bacau, alaturi de administratia centrala, îl acorda dezvoltarii si investitiilor în infrastructura bacauana: ”Avem, la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau dar si la spitale din judet, o serie întreaga de proiecte deja finalizate, altele care sunt acum în implementare si avem si proiecte de perspectiva. Majoritatea acestora sunt finantate partia sau integral cu fonduri din bugetul Consiliului Judetean. Vorbim asadar despre investitii de anvergura, care au fost posibile datorita efortului de echipa. O echipa din care sunt parte autoritatile centrale (Compania Nationala de Investitii, Ministerul Sanatatii), administratia locala si echipa Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. Roadele acestei munci sunt vizibile si, cel mai important aspect este ca sunt la îndemâna bacauanilor. Pentru ca acesta este scopul ultim al oricarui efort administrativ – membrii comunitatii sa beneficieze de servicii la standarde înalte de calitate”.
    Vicepresedintele Silviu Pravat a facut si o scurta trecere în revista a celor mai importante proiecte implementate în domeniul sanatatii, la Bacau :
      Reabilitarea Compartimentului de Radioterapie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, cu o valoare totala a investitiei de peste 6 mil. Euro, din care 60%  a fost reprezintata de valoarea echipamentelor medicale; proiectul a fost finantat prin Compania Nationala de Investitii;
-    Reabilitarea noului Compartiment de Primiri Urgente Pediatrie - Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, valoare - 1,3 mil. Euro, suma alocata de C.J. Bacau. Lucrarile au presupus reparatii capitale la Ambulatoriul de specialitate Pediatrie, construirea unui nou Compartiment de Primiri Urgente, reabilitarea termica a cladirii si  dotarea cu echipamente si instalatii.
-    Finalizarea lucrarilor la Sectiile Medicina interna, Neurologie si ORL-Oftalmologie - Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onesti, cu o valoare de peste 1,7 milioane de lei, suma acoperita în proportie de 90% de catre Consiliul Judetean.
-    Lucrari de reparatii capitale cladire Sectia HIV/SIDA Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, în valoare de aproape 500 000 de Euro.

Proiectele în curs de de implementare:
-    Modernizare si dotare Bloc operator - Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, cu o valoare de peste 14 milioane de Euro, sursele de finantare fiind Ministerul Sanatatii si Compania Nationala de Investitii
-    Reabilitare si modernizare Statie de oxigen - Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, valoare - 680.000 Euro, Sursa de finantare: Ministerul Sanatatii
-    Reabilitarea si modernizarea cladirii vechi (în care functioneaza în prezent sectiile de Oncologie, Psihiatrie, Oftalmologie, ORL, Paliative si Farmacie) a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau; valoare: peste 6.500.000 Euro, Surse de finantare: Ministerul Sanatatii, Compania Nationala de Investitii si din bugetul propriu al Consiliului Judetean Bacau

    ”În perspectiva avem în vedere Lucrarile de modernizare, extindere, dotare infrastructura Unitate Primiri Urgente. Realizare heliport, Reparatii capitale - Corp A si B Pediatrie - Spitalul Judetean de Urgenta Bacau sau Extindere si modernizare Compartimentul de primiri urgente si dotare Bloc Operator din Spitalul Orasenesc Buhusi”, a mai precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau.
    Manifestarile cuprinse sub genericul Zilele Spitalului Judetean de Urgenta vor continua si sâmbata, 19 mai.      

Close Search Window